RAMAZAN AYININ VAZGEÇİLMEZ TATLISI REVANİ

Nisan 22, 2021





Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;


  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı seker
  • Yarım limon suyu

                           YAPILIŞI


  • İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
  • Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
  • Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
  • Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
  • 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
  • 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, Hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun 😍

 

You Might Also Like

0 comments