UN ÇORBASI

Ocak 23, 2019

Kışın hasta olduğumuzda annemizin bize yaptığı şifalı çorba... Kışın soğuk günlerinde insanın içini sıcacık tutan iyileştiren bir çorba...


Leziz Un Çorbası Tarifi 

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 iri diş sarımsak
  • tuz ve tavuk bulyon
  • yeteri kadar su
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • toz kırmızı biber 
Yapılışı

  1. Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ilave edip kahverengileşinceye kadar kavuralım.
  2. Üzerine yeterince suyu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştıralım. Topaklanmaması için hızlı hızlı çırpalım. Not: Topaklanırsa blendırdan geçirebilirsiniz
  3. Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip (bulyonun içindeki tuzu da hesaba katarak eklemeyi unutmayın yoksa çok tuzlu olabilir) karıştırmaya devam edelim.
  4. İyice kaynayan çorbamıza ezdiğimiz sarımsağı da ekleyip şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  5. Üzerine tavada erittiğimiz tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtalım.
  6. Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine sostan gezdirelim.
                                                                                        AFİYET OLSUN💜



You Might Also Like

1 comments

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil