UN ÇORBASI
Ocak 23, 2019Kışın hasta olduğumuzda annemizin bize yaptığı şifalı çorba... Kışın soğuk günlerinde insanın içini sıcacık tutan iyileştiren bir çorba...
Leziz Un Çorbası Tarifi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- tuz ve tavuk bulyon
- yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- toz kırmızı biber
- Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ilave edip kahverengileşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine yeterince suyu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştıralım. Topaklanmaması için hızlı hızlı çırpalım. Not: Topaklanırsa blendırdan geçirebilirsiniz
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip (bulyonun içindeki tuzu da hesaba katarak eklemeyi unutmayın yoksa çok tuzlu olabilir) karıştırmaya devam edelim.
- İyice kaynayan çorbamıza ezdiğimiz sarımsağı da ekleyip şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatalım.
- Üzerine tavada erittiğimiz tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtalım.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine sostan gezdirelim.
1 comments
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil